Jazzuzzy header

Jazzuzzy is een vierkoppige band, maar afhankelijk van uw wensen en budget is het mogelijk een kleinere bezetting te boeken, of juist een grotere, want bij gelegenheid werken wij graag samen met andere musici. Onze vaste bezetting is als volgt:

Lammy van Urk
Zang
Lammy van Urk

Lammy van Urk - Post (1961) zong o.a. jarenlang met pianist Rob Brunekreeft onder de naam "Twinkle" met easy listening pop repertoire. Ook maakten ze samen een cd met 12 eigen geschreven Engelstalige nummers ("All in good time"). Het repertoire verschoof langzaam meer naar de jazz, wat heel goed bleek te passen bij de stem en het gevoel van Lammy. Ze trad vele jaren op met Stardust Combo en Big Band Emmen, en werkte mee aan diverse projecten en evenementen. Sinds 2014 zingt ze met veel plezier bij Jazzuzzy het hele American Songbook in haar eigen stijl.

Mark Hidding
Piano, melodica
Mark Hidding

Mark Hidding (1990) is pianist, gespecialiseerd in jazz en lichte muziek, maar speelt in allerlei stijlen en bezettingen, vrijwel altijd in meer of mindere mate geГЇmproviseerd. Al kort na zijn geboorte ontstond de passie voor muziek: Mark begon reeds op vierjarige leeftijd piano te spelen. Sindsdien heeft hij een groot deel van zijn leven pianolessen gevolgd bij Micha Wink aan het CQ in Emmen, waar zijn voorliefde voor improvisatie hem deed kennismaken met Jazzuzzy.

Zijn muzikale interesses beperkten zich echter niet tot de piano. Hiernaast bespeelt Mark namelijk een grote verscheidenheid aan andere instrumenten, zoals gitaar, ukulele, cajon, melodica, cello, mondharmonica, Seaboard, harp en tin whistle, maar bovenal is hij pianist. In die hoedanigheid verzorgt hij regelmatig achtergrondmuziek bij allerlei evenementen of speelt hij in een begeleidende rol bij bijvoorbeeld koren, grote bands en theaterproducties.

Dick van den Brink
Contrabas, zang
Dick van den Brink

Dick van den Brink (1959) begon als kind met een paar jaar pianoles en stapte later op de middelbare school over op gitaarspelen. Zijn voorliefde voor de magie van de lage tonen en soepele lijnen mondde vanaf 2000 uit in de aanschaf van een eerste basgitaar. Oefenen ging in dorpsbandjes en op de muziekschool.

In 2010 schafte hij zijn eerste contrabas aan. Sindsdien is hij bassist bij jazzcombo Jazzuzzy. Van 2010 tot 2020 was Dick tevens bassist bij de voormalige Bigband Emmen. In 2014 bassist bij het project Terugkeer naar Gaia (Walkyre) onder de bezielende leiding van theatermaakster Geke Hoogstins. Sinds 2021 bassist bij Abanda (Latin).

Harry Bolland
Drums
Harry Bolland

Harry Bolland (1948) begon als kind te trommelen bij het plaatselijke fanfareorkest. Tijdens de middelbareschooltijd speelde hij in een gitaarbandje. Na vervolgens circa 25 jaar niet meer muzikaal actief te zijn geweest, kwam hij via de regionale muziekschool in contact met een jazzcombo. Sindsdien heeft in een aantal combo's en gelegenheidsformaties gespeeld en sinds 2013 als drummer van Jazzuzzy.

Facebook Boek Jazzuzzy